Skattemelding for personlige skattytere

I forbindelse med at det snart er 30. april og frist for levering av skattemelding (selvangivelse) for 2016, vil vi henvise til en artikkel fra Regnskap Norge med ulike tips og innspill. Følg link.

Vi vil dessuten minne alle personlige skattytere som har lånt penger til aksjeselskap, om at lånesaldo og renter må føres opp manuelt i skattemeldingen. Denne informasjonen blir ikke oppgitt automatisk fra aksjeselskapene til skattemyndighetene.

 

 

Jfr. punkt 7 i artikkelen , ser vi av erfaring at flere av våre kunder har oppnådd en vesentlig reduksjon i formueskatt ved å innhente markedsverdi på fast eiendom. Da i tilfeller der skatteetatens satser åpenbart har beregnet for høy formuesverdi. Også aksjeselskaper som eier eiendom må gjøre tilsvarende vurdering.

Nytt fra i år, er at skatteetaten har åpnet for enklere adgang til å gjøre rettelser, opp til 3 år tilbake i tid. Har du glemt å ta med noe kan du bare gå inn å endre skattemeldingen. Det kan også søkes om utsettelse utover 30. april hvis man trenger mer tid.